Mijn favorieten

 

Woning taxatie in Assen en omgeving Een objectieve taxatie bij Woonaccent Makelaars Assen

Het taxeren van een woning kan diverse redenen hebben. Onder andere voor het aanvragen van een hypotheek heeft u een gevalideerde, en dus betrouwbare en objectieve, taxatie van uw woning nodig. In het geval van een hypotheekaanvraag eisen geldverstrekkers dat een taxatie wordt uitgevoerd door een taxateur die bij een onafhankelijk instituut is aangesloten. Woonaccent Makelaars Assen is verbonden aan het NWWI, het onafhankelijke instituut die de betrouwbaarheid van woningtaxaties waarborgt en hiermee fraude voorkomt. Naast een hypotheekaanvraag, kan een taxatie nodig zijn voor een aankoopbeslissing (onderhandeling en financiering), het oversluiten van een  hypotheek, het verkopen van uw huis (bepalen vraagprijs), bij een echtscheiding of overlijden. 

 

Taxatie aanvragen

Wij komen graag langs om uw woning in Assen en omgeving te taxeren. Vul uw gegevens in door op de onderstaande button te klikken en wij bellen u binnen 1 werkdag terug om een afspraak voor een taxatie in te plannen. Het rapport met de bevindingen ontvangt u ongeveer een week na de afspraak. 


 
 
Veelgestelde vragen 


Wanneer heb ik een gevalideerd (NWWI) rapport nodig?

Nationale Hypotheekgarantie en vrijwel alle geldverstrekkers eisen een gevalideerd taxatierapport bij een financieringsaanvraag. Onafhankelijke validatie-instituten, waaronder het NWWI, zijn opgericht om geldverstrekkers, intermediairs en consumenten op uniforme wijze inzicht te geven in de wijze waarop de waarde van woningen is vastgesteld. Dit biedt betrokkenen meer zekerheid en draagt bij aan het voorkomen van taxatiefraude en -fouten.


Is een taxatie hetzelfde als een bouwkundige keuring?

Nee, bij een bouwkundige keuring wordt de bouwkundige staat van het huis gekeurd door een bouwkundige. Bij een taxatie wordt alleen de actuele waarde van het huis bepaald door een taxateur. De taxateur heeft een signaalfunctie als er sprake is van overduidelijke bouwkundige gebreken.
 

Zijn de taxateurs bekend met de plaatselijke omstandigheden?

Wij werken alleen met taxateurs die bekend zijn met de plaatselijke omstandigheden. Geldverstrekkers eisen dat een taxatierapport wordt opgesteld door een taxateur die plaatselijk goed ingevoerd is en die binnen een bepaalde straal van hun vestigingsplaats mogen taxeren. Onze taxateurs taxeren nooit buiten een straal van 20 kilometer. 

Neem contact op 

Heeft u een vraag die hier niet bij staat? We helpen u dan graag verder door uw vraag te beantwoorden. Gebruik het onderstaande contactformulier om u vraag te stellen of een adviesgesprek aan te vragen.  

Bel mij

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring