Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Hoofdstraat in Elp 9442 PA

Hoofdstraat

9442 PA Elp
Koopsom € 195.000,- k.k.

Omschrijving

-EXCLUSIEF WONEN-
Unieke kans op een unieke locatie! Na een proces van jaren mag er op deze zeer fraaie locatie, midden in het hart van Elp, een schuurwoning worden gebouwd.

Elp is landelijk gelegen met een groene, agrarische woonbeleving en de centrumvoorzieningen van Westerbork op fietsafstand. Het eeuwenoude brinkdorp Elp, met een aantal monumentale Saksische woonboerderijen,...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Bouwgrond
Lees meer

Omschrijving

-EXCLUSIEF WONEN-
Unieke kans op een unieke locatie! Na een proces van jaren mag er op deze zeer fraaie locatie, midden in het hart van Elp, een schuurwoning worden gebouwd.

Elp is landelijk gelegen met een groene, agrarische woonbeleving en de centrumvoorzieningen van Westerbork op fietsafstand. Het eeuwenoude brinkdorp Elp, met een aantal monumentale Saksische woonboerderijen, is aan drie kanten omsloten door bossen en heide.

Op deze bijzondere locatie mag er vanzelfsprekend niet zomaar iets worden gebouwd. De bebouwing moet een eigentijdse vertaling zijn van agrarische bebouwing ter vervanging van een voormalige kapschuur: een schuurwoning. De schuurwoning heeft zich afgelopen jaren ontwikkeld tot een trend waardoor er, binnen een aantal kaders, alle ruimte is voor eigen invulling van deze eigentijdse woonvorm.

De impressies geven dan ook een indicatie van mogelijkheden, die in verdere afstemming met de gemeente, vorm en inhoud moet krijgen. Als toekomstig eigenaar kunt u dus zelf voor een groot deel bepalen hoe de schuurwoning er uit gaat zien. U heeft de keuze of u wilt bouwen met een architect, aannemer of helemaal in eigen beheer. Kortom energie-neutraal, eigentijds, stijlvol en royaal bouwen op een toplocatie, het is aan u.

Elp bestaat uit een krans van schijnbaar willekeurige gesitueerde boerderijen rond een centrale ruimte. Aan de noord- en oostzijde van het dorp liggen de oude essen. Hoewel er in het Elper dorpsgebied reeds in de prehistorie sprake van bewoning was, zijn sommige deskundigen van mening dat de huidige nederzetting pas in de vroege middeleeuwen moet zijn ontstaan. De oorspronkelijke structuur van Elp is nog herkenbaar aan het huidige stratenpatroon. Afgezien van de later aangelegde rondweg van Westerbork naar Schoonloo, is nog duidelijk een achtvorm herkenbaar. Deze vorm is te herleiden tot twee clusters van oorspronkelijke erven. De boerderijen lagen met hun baanders naar de openbare ruimte gericht. De brede toegangswegen kwamen uit op een brink aan de westzijde van het dorp en één aan de zuidzijde.

Het dorp is van een overwegend agrarisch dorp naar een dorp met overwegend een woonfunctie gegaan. Het aantal inwoners van Elp bedraagt momenteel rond 340. In het buitengebied, waar ook Zuidveld onder valt, wonen ongeveer 125 inwoners. Elp-Zuidveld is een actieve gemeenschap waar het hele jaar door allerlei activiteiten worden georganiseerd door de plaatselijke verenigingen.

Elp is gunstig gelegen t.o.v. Groningen, Emmen, Assen, de A28 in de prachtige gemeente Midden Drenthe. Op steenworp afstand zijn meerdere natuurgebieden aanwezig waaronder de prachtige boswachterij Grollo met de Iberenplas (zie foto) op 1 kilometer afstand. Westerbork en Beilen zijn complete dorpen met een prima voorzieningenniveau.

Voor alle duidelijkheid de prijs is voor de grond zónder huis. Het vergunningstraject is in samenwerking met Rob Hendriks van Daad architecten uit Beilen doorlopen. Hij kan u op een heldere wijze de mogelijkheden en beperkingen van deze bijzondere kavel schetsen.
Overdracht Status Beschikbaar Koopsom € 195.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Bouwgrond Bouwvorm N.v.t. Bouwgrond Ja Ligging Aan rustige weg, in centrum en beschutte ligging Indeling Perceeloppervlakte 2500 m² Kadasteroppervlakte 2500 m² Kadastrale gegevens Oppervlakte 2500 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.